- بازیگرانی که در شرایط کرونا جلوی دوربین میروند پول خون میگیرند، البته پولی هم در کار نیست.
- تهیه کنندههایی که مانند سریالهای ترک سراغ خیانت و کلاهبرداری در فیلمهایشان میروند بعضا در زندگی خصوصیشان مشکل دارند.
در یازده سالگی توسط امیر سماواتی برای بازی در سریال «آفتاب عالمتاب» انتخاب و به صورت اتفاقی وارد حرفه بازیگری شد. همکاری با رضا عطاران و حضور در مجموعههایی چون «کوچه اقاقیا»، «خانه به دوش»، «متهم گریخت»، «بزنگاه» و ….. از او یک چهره تلویزیونی ساخت و راه را برای ایفای نقش این بازیگر در فیلمهای سینمایی مانند «ورود آقایان ممنوع»،« ۵۰ کیلو آلبالو»، «داش آکل» و…. هموار ساخت.
او در کنار سعید آقاخانی و در مجموعه «ن .خ» نوروز موفقی را در سال ۹۸ پشت سر گذاشت و اکنون قرار است در سومین فصل این اثر که در عید ۱۴۰۰ پخش میشود، حضور دوباره داشته باشد.
«علی صادقی» در گفت وگو با «سرمایه و ثروت» از چگونگی فعالیت در سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی در شرایط کرونایی میگوید:
- چرا در «ن.خ» (۲) حضور نداشتید؟
لوکیشن کار در محلی قرار داشت که تردد به آنجا دشوار بود، من هم در آن زمان به واسطه یک سری مشکلات شرایط لازم را نداشتم، لذا آقای آقاخانی عذر مرا پذیرفت، خودم به شخصه خیلی دوست داشتم در فصل دوم این اثر باشم.
- بخش دوم« ن . خ» پایان مبهم و نا تمامی داشت؟
بله این وضعیتی بود که کرونا در آن برهه برای همه کارهای نمایشی پیش آورد مجموعه «موچین» ما هم در شبکه نمایش خانگی رفت روی هوا…. !
- این روزها با ادامه تولید کارهای نمایشی مخالفت میشود، چون بسیاری از بازیگران و عوامل تولید دچار کرونا شدهاند؟
باور کنید آنهایی که این روزها جلوی دوربین میروند، پول خونشان را میگیرند، البته پولی هم در کار نیست. با این حال وقتی صاحب خانه عقب افتادن اجاره را یادآوری میکند و موضوع تخلیه را پیش میکشد، چارهای باقی نمیماند.
- بازیگران هم باید در دریافت دستمزدشان کوتاه نیایند و اول کار قرارداد را محکم و قانونی ببندند !
خود من چند سالی است با روالی که پیش آمده سعی میکنم قرارداد را اول کار تسویه کنم، البته برخی از تهیهکنندگان سبیل گرو میگذارند و قسم و آیه که در زمان مقرر دستمزدها را پرداخت خواهند کرد و بعد هم که کارشان پخش میشود و سود میکنند، زیر قول و قرارها میزنند و خیلیها تازه متوجه میشوند که آنها به جای موی سبیل، موی دماغ گرو گذاشته بودند.
- در کدام بخش، اینگونه مسائل بیشتر است؟
سینما، تلویزیون و نمایش خانگی فرقی ندارد بسیاری از تهیه کنندهها از روز اول با سیستم کاسه گدایی و نداریم پروژه ها را کلید می زنند، عدهای هم سراغ نابازیگرها می روند و تن به کیفیت پایین و برداشتهای زیاد میدهند.
- نظرتان درباره کارهای تلویزیونی چیست؟
چون وقت زیادی برای تماشای سریالها ندارم نمیتوانم در این باره نظر بدهم.
- نمایش خانگی با آثاری چون «هم گناه»، «آقازاده» و….. توانست مخاطب جذب کند؟
مردم ما تنوع چندانی در اوقات فراغت ندارند، لذا بسیاری از کارها را چه در تلویزیون و چه در نمایش خانگی تماشا میکنند.
- فیلمهای کمدی مانند سری دوزیهاست، تنوع ندارد و کلیشه ای ساخته می شوند، این طور نیست؟
بعضی از کارها در ردیف سینمای بدنه است که شکل و شمایل کلاه مخملی دارد و از رقص و آواز بهره می برد، سبک های دیگر هم هست، با این حال کمدی سازها بر اساس سلیقه مخاطب عمل میکنند، در کامنتهایی که در اینستاگرام برای من میگذارند عدهای درباره یک فیلم که سبک روحوضی داشت نظرات مختلفی دادند برخی گفتند این مزخرفات چیست؟ برخی هم ابراز رضایت کردند و با دمت گرم و این حرفها فیلم را پسندیدند.
- نظرتان درباره مجموعههای ترک که از کانالهای ماهواره ای پخش می شود، چیست؟
به هر حال این سریالها هم بیننده دارد و متاسفانه روی فرهنگ ما هم اثر میگذارد خود من از کارهایی که در آن خیانت و کلاهبرداری وجود دارد، لذت نمی برم، با این حال تهیه کنندههایی داریم که به این نوع آثار گرایش دارند و وقتی در زندگی شخصی ایشان نگاه میکنیم میبینیم که خودشان هم مسائل اخلاقی و مالی دارند و در پرداخت دستمزد عوامل فیلمهایشان خیلی این دست آن دست میکنند و کار را به آژان و آژانکشی میرسانند.
- به بازیگران تسهیلات کرونایی دادند؟
اگر منظورتان وام و مساعدت مالی است، خیر، ولی اداره مالیات شبانه طلبش را از حساب بانکی من برداشت.
خبرنگار کامیاب بهرودی
ارسال یک دیدگاه